ELAZIĞ / MERKEZ - Elazığ Ahmet Yesevi Sosyal Bilimler Lisesi

Mrt

Türkiye de başlayıp diğer coğrafyalara da yayılan ve bu yıl onikincisi düzenlenecek olan " Oxford Big Read", 'İngilizce Hikâye Okuma" yarışmasına İngilizce öğretmenimiz Elif Ercan rehberliğinde 9/ B sınıfından 5, 9/H sınıfından 3 öğrenci ile katılıyoruz. Öğrencilerimiz önce hikâyelerini seçtiler, ve İngilizce öğretmenimiz Elif Ercan rehberliğinde çalışmalarını tamamladılar.

Öğrencilerimize başarılar diliyoruz

Mrt

Okulumuzda sınıflar arası futbol turnuvası düzenlendi.Birinci olan takıma kupası teslim edildi.

Mrt

Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği Elazığ Okullar arası yüzme müsabakasında öğrencimiz Muhammet KARACA 50 Metre Serbest yüzmede il birinciliğini kazanmıştır. Kendisini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Mrt

Psikolojik danışman ve rehberlik servisi tarafından kişisel sınırlarımızı koruma ,ihmal ve istismardan korunma konulu seminer verilmiştir .

Mrt

Tarihin en ihtişamlı direniş destanı olan Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümünü büyük bir onur, övünç ve heyecanla kutluyor, şehitlerimizi rahmetle yâd ediyoruz.

Yurdun dört bir yanından gelen yüz binlerce vatan evladının, dirayet ve cesaretle dünyaya meydan okuduğu kutlu yer Çanakkale; vatanımızın ve milletimizin kurtuluşu için canlarını feda eden isimsiz kahramanların bizlere mukaddes emanetidir.

Güç dengeleri karşılaştırıldığında maddenin mana, güç ve kuvvetin inanç karşısında âciz kaldığı bu Muharebe; tüm imkânsızlıklara rağmen iman gücü ve vatan sevgisiyle kazanılan muhteşem bir zaferdir. Zor dönemlerde insanımızın yüreğine çöken ümitsizliği, karamsarlığı ortadan kaldırmış milli mücadelemize ilham kaynağı olmuş, başarıya ulaşılmasında büyük rol oynamıştır.

İnancın, fedakârlığın ve azmin sembolü olan bu muazzam zaferin yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize Cenab-ı Hakk'tan rahmet diliyoruz; saygıyla, minnetle anıyoruz.

Mrt

Okulumuz Bilişim Teknolojileri Öğretmeni tarafından öğrencilerimize Siber Güvenlik konulu seminer verildi.