ELAZIĞ / MERKEZ - Elazığ Ahmet Yesevi Sosyal Bilimler Lisesi

Mrt

Okulumuz öğrencileri ve Edebiyat öğretmeni Şahin Ölmez'in katkılarıyla 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma günü programımız konferans salonumuzda gerçekleştirildi.

Mrt

Afet'e hazırlık deprem tatbikatı Sivil Savunma Kulübü Başkanı öğretmenimiz Yusuf Zeytunluk koordinatörlüğünde gerçekleştirildi.

Şbt

“Oku-Yorum, Yazı-Yorum” Projesi ELAZIĞ İl Paneli Okulumuz Ahmet Yesevi Sosyal Bilimler Lisesi Koordinatörlüğünde Cemil Meriç Fen Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Şbt

Okul rehberlik öğretmeni tarafından 9.sınıflara rehberlik ısınma oyunları etkinliği yapıldı

Şbt

Okulumuz rehber öğretmeni Kübra KAYA tarafından öğrencilerimize akran zorbalığı konusunda rehberlik semineri yapıldı .

Ock

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 1.Dönem Sonu Faaliyetleri kapsamında okulumuzda Bilgi yarışması, Kermes, Resim Boyama, Gezi, Hitabet, Kitap okuma, Yetenenek saatleri gibi etkinlikleri gerçekleştirildi.

Ock

Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından okulumuz öğrencilerine ağız ve diş sağlığı semineri veridldi.

Ara

Dünya edebiyatının büyük kalemlerinden biri olan dünyaca Ünlü Yazar Cengiz Aytmatov “Yıldırım Sesli Manasçı Aytmatov” okulumuzda düzenlenen program ile anıldı.

Kırgız Cumhuriyeti’nin halk yazarı Cengiz Aytmatov’u anma programına, Kırgızistan’dan; Kırgız Cumhuriyeti Cengiz Aytmatov Dil ve Edebiyat Enstitüsü Müdürü , Prof. Dr. Abduldacan Akmataliyev, Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Yakup Ömeroğlu, Manasçı  Musaoğlu Tölebek , Kırgız Şair Marsgül Abılova katıldı.

Elazığ’dan Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Serhat Kabaklı, Şair Ali Akbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Gündüz, STK temsilcileri ve birçok davetli katıldı.

Program, Türk dünyasında özellikle , 20. Yüzyıl Edebiyatında en çok bilinen ve eserleriyle sadece Türk devletlerinde değil , bütün dünyada iz bırakan Cengiz Aytmatov’ u , doğumunun 95. Yılında  anmak ,  onun edebi kişiliğini ve eserlerini sunmak üzere açılış konuşmasını yapan Edebiyat öğretmenimiz Serap Tapan moderatörlüğünde başladı.

Öğrencilerimiz, Ilgın Melek Uçuk “Cengiz Aytmatov’ın Sanat ve Hayat Yolu” adlı bir konuşması, Ubeyde Hasan Tokmak “Cengiz Aytmatov’un Eserleri ve Eserlerinin İdeolojisi” başlıklı konuşması, Taha Aydemir “Cengiz Aytmatov’un Eserlerinde Özgürlük ve Baş Eğmeme Fikri” adlı konuşması, Yakup Can Arıkan “ Cengiz Aytmatovla Elazığ’da Asra Bedel İki Gün“  adlı konuşma, Zeynep Ağır “Manevi Lider Cengiz  Aytmatov” adlı konuşması, Okulumuzun  şair adayı öğrencilerinden Muhammed Samed Çelik , Aytmatov adlı şiirini okuması ile program devam etti.

Uluslar arası alanlarda , saygınlığı olan bir kültür adamı olan, Cengiz Aytmatov’un vefatının ardından ,  Ekim 2008 ‘ de ‘Yıldırım Sesli Manasçı Aytmatov ‘ adlı kitabını yayınlayan Manas Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Sayın Abdıldacan Akmataliyev bir konuşma yaptı.

Daha sonra Musaoğlu Tölebek’in, Manas Destanından kesitleri seslendirmesi ve Kırgız Şair ve Sanatçı Marsgül Abılova’nın Türkiye ve Cengiz Aytmatov için yazılan şiir ve şarkıları seslendirmesi ile devam etti.

Programda emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize Şükran Belgelerini İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Mehmet Yiğit tarafından takdim edildi.

Kırgızlı misafirlerimiz tarafından ise İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Mehmet Yiğit'e ve Okul Müdürü Sayın Yetgin Er'e kalpak hediye edildi. Hatıra fotoğrafı ile programa son verildi.

Ara

Kudüs, Filistin ve Direniş Temalı Konferansımız Diyanet Başkanlığında İmam Hatip olarak görev yapan Sayın Ali KILIÇ tarafından gerçekleştirildi.Kendilerine güzel sunumları ve emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Ara

Okul rehber öğretmenimiz Kübra kaya tarafından 9.sınıf öğrencilerine yönelik teknoloji bağımlığı konusunda bilgilendirici sunu yapıldı.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında okulumuz Ahmet Yesevi Sosyal Bilimler Lisesinde Safahat Okumaları faaliyetleri kapsamında Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve edebi kişiliğini eğitimci yazar Enes Arslan öğrencilerimizle sohbet programı gerçekleştirdi.