T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ELAZIĞ / MERKEZ - Elazığ Ahmet Yesevi Sosyal Bilimler Lisesi

Okulumuz Sanatla Güzel

ELAZIĞ AHMET YESEVİ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ

         "OKULUMUZ SANATLA GÜZEL "PROJESİ NEDİR?

Sanat bir duygunun, tasarımın, güzelliğin vb. dışavurumunda, anlatımında kullanılan yöntemlerin tümü, bu yöntemlerle ortaya konulan üstün yaratıcılıktır.

Yüzyılın başından itibaren sanat eğitim okullarının etkinliği ve ağırlığı artmıştır. Bauhaus gibi sanat eğitim kuruluşları, sanat eğitiminde en çok duyguların eğitilmesine önem vermiştir. Duyularla algılama, bilme ve öğrenmenin de önemli bir bölümünü oluşturduğundan, çocukların duyarlılıklarının eğitilmesi, onlara bu yetilerin kullanabilme becerisinin kazandırılması ve öğretilmesi hem sanat eğitimi hem de genel eğitim açısından önemli kabul edilmektedir. Öğrencilerin yaratıcılığını geliştirmek için, iyi hazırlanmış bir eğitim programı içerisinde yer alan yaratıcı sanat etkinliklerinden yararlanılmaktadır. Bu çalışmalar yardımıyla öğrencinin dikkatini bir konu ve malzeme üzerinde odaklaşmasını sağlamak, duyusal yönden rahatlamasını sağlamak, kendine güvenin geliştirilmesinde yardımcı olmak mümkündür.

Sanatsal etkinlikler, bireydeki yaratıcılık potansiyelini ortaya çıkarmanın yanı sıra sanattan anlayan, onu seven, bilinçle izleyen bireyler yetiştirme, toplumun giderek sanayileşmesi ve insanların mekanik bir ortama yöneltilmesi sonucu bireye birtakım duygusal değerler yükleme ve hayatını bu yolla zenginleştirmede oldukça gereklidir. Son yıllarda bütün dünyada yaygınlaşan sosyal sorumluluk projeleri ve eğitim programları ile birçok resmi ve sivil kurum sanat ile ilgili projeler üretmektedirler. Bu yolla sanatın bireysel ve toplumsal yararları daha görünür kılınmaya çalışılmaktadır. Sanata ve duyguların eğitimine önem veren okul ya da eğitim sistemlerinde, duygular eğitilirken, zihinsel yeteneklerin, düşüncenin ve zekânın da geliştiği gözlenmektedir. Sanat, duygu ve düşünce arasındaki iç içe geçmiş bağlantıyı vurgularken, öğrenme ve gelişim sürecinin de etkin bir yardımcısıdır. Sanat öğrencilerin katılımcı, girişimci, özgüvenli, kendini ifade edebilen estetik değer yargıları gelişmiş bireyler olmalarına katkı sağlamaktadır.

Öğrencilerinizin sanatla temas kurmalarını sağlamak için sanat öğretmeni olmanız gerekmez. Öğrencilere sanat tarihini kitaplardan ezberletmek yerine, çok daha interaktif bir yaklaşım kullanmaya karar verdiler.

   Bu proje ile amaçlanan, öğrencileri sanatla buluşturmak, bilinçlendirmek ve keyifli vakit geçirmelerini sağlamaktır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.02.2021 - Güncelleme: 06.02.2021 17:49 - Görüntülenme: 424
  Beğen | 1  kişi beğendi